Business Intelligence de tool voor informatie

Published by Mitchel Valk on

Elk bedrijf creëert data, maar wordt die data wel gebruikt?

Hedendaags wordt er elke minuut meer data gecreëerd  dan alle boeken geschreven over de laatste 2000 jaar. Er worden wel 2.5 quintiljoen (2.5 met 18 nullen) bytes aan data gecreëerd elke dag! Hierbij is het belangrijk dat bedrijven deze data niet laten liggen.

Figuur 1 DOMO Data every minute 2018

Hier komt Business Intelligence of BI in het kort bij kijken, BI zorgt ervoor dat vanuit de data die bedrijven verzamelen gebruikt kan worden om analyses te maken over bepaalde kwesties. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een nieuwe manier van marketing en u wilt weten of de aanpak aanslaat en vergelijkt de data met de oude wijze van marketing. Hieruit kan een beslissing genomen worden ten goede van het bedrijf.

Het gebruik van data bevordert een snelle groei, je hoeft minder lang te wachten om correlaties te ontdekken in de data. Alle data creëert meer informatie dan voorheen en elke informatie kan ook weer omgezet worden in data! Zo blijft de omloop groeien en zal u steeds meer kansen zien en gevaren uit de weg gaan.

Om met BI om te gaan is het belangrijk de juiste mensen met het inzicht om data te analyseren in te zetten om het meest uit de data te halen. Heeft u al een data analist?

Er zijn tegenwoordig meerdere tools om data om te zetten vanuit een database, hierbij kunt u denken aan Oracle-BI of Power-BI, waarna u deze data kan verwerken tot waardevolle informatie. Hierbij kan Engetic helpen om de juiste keuzes te maken bij het beter gebruiken van uw data.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *