Wat is Agile?

Published by Mitchel Valk on

Het belang van Agile werken

Agile is een dynamische vorm van werken, met grote ogen voor innovatie is agile een combinatie van scrum en lean. Waarbij er in korte sprints worden gewerkt en de nadruk op korte termijn winsten liggen. Voor routine taken en processen is Agile geen gewenste toevoeging, maar bij de development en/of management teams is Agile een must have geworden.

De waarde van het Agile werken is al vaker bewezen en heeft betrekking op team productiviteit, medewerkers tevredenheid, het voorkomen van verspillingen, herhalende meetings, de juiste documentatie & de kwaliteit van het product. Echter is dit alleen te behalen met de juiste mensen in het team, gemotiveerde individuen die niet bang zijn om intensief met collega’s te werken, communicatie is daarom een factor die een grote rol speelt binnen Agile.

Wat bijzonder is aan het concept Agile is dat het geen specifieke methodiek voorstelt, het is namelijk een verzameling van verschillende methodieken die ieder een plek hebben gekregen in Agile. Door deze methodieken te combineren kunt u voor verschillende situaties een andere aanpak vormen.

Afbeeldingsresultaat voor agile methods
De Product levenscyclus van Agile

Om Agile goed binnen uw bedrijf te laten werken kan er een Agile coach de teams helpen met het toepassen van Agile op de werkvloer, het vinden van de juiste mensen en voor implementeren van Scrum. Samen met Engetic kunt u de transformatie naar een kortere Product levenscyclus maken met behulp van Agile.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *