Augmented Reality

Published by Mitchel Valk on

Wat is Augmented reality eigenlijk, is het hetzelfde als Virtual Reality en wat zijn de mogelijkheden voor jou?

Augmented Reality is een toegevoegde realiteit, althans dat is de letterlijke vertaling, maar in werkelijkheid is het een stuk simpeler. Het kan tegenwoordig makkelijk met de telefoon, door bijvoorbeeld het filmen van een blikje Coca Cola en dat er wat leuks gebeurd met het blikje of Pokémon Go spelen waar je pokémon’s op je telefoon ziet die er in het echt niet zijn.

En wat is dan precies het verschil tussen AR en VR? VR is een wereld waar jij als speler in wordt geplaatst, dat betekent eigenlijk dat je in een andere realiteit instapt. Waar het bij augmented reality erom draait dat je een realiteit toevoegt aan de werkelijkheid. Alles wat er al is en alles wat jij erbij kan bedenken!

Het komt er dus op neer dat AR een ander beeld van de werkelijkheid kan vertonen, dit kan voor vermaak maar ook om bijvoorbeeld meubels te plaatsen in uw huis om te kijken hoe het staat. Zo kunnen ook problemen opgelost worden in de bouw en de technische sectoren door de verbeelding te laten spreken.

Echter liggen de grootste kansen op marketing gebied, door leuke realiteiten toe te voegen aan de wereld wordt onze realiteit ook steeds groter. Dit komt allemaal door de telefoon, het is makkelijk en de mogelijkheden zijn oneindig. Dit komt allemaal door de toegankelijkheid die de telefoon bied aan de klant.

Al met al zijn er veel mogelijkheden om AR toe te passen in de business, al is het voor marketing of technische doeleinden. Het blijft een feit, Augmented Reality heeft de potentie om ons beeld van de wereld te veranderen.

En hoe zou jij Augmented Reality toepassen?


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *